52% українців користуються платіжними картками

Понеділок, 9 квітня 2012, 13:53

У четвертому кварталі 2011 року вже 52% українців використовували платіжні картки для безготівкового розрахунку, що на 7% більше, ніж в аналогічний період 2010 року.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на результати дослідження ринку банківських послуг для фізичних осіб, проведеного компанією GfK Ukraine.

Картки стали більше застосовувати при покупках товарів або ж при оплаті за послуги - 26,5% (зростання на 5,4%) і при розрахунку за комунальні послуги та зв'язок за допомогою банкоматів або терміналів самообслуговування - зростання на 0,3% до 4,7%.

Збільшився і рівень користування інтернет-банкінгом. Однак, він все ще залишається на низькому рівні - в кінці 2011 року його використовували 1,3% українців, зростання - 0,3%.

Реклама:

Як пояснив керівник відділу фінансових досліджень GfK Ukraine Дмитро Яблоновський, низька популярність інтернет-банкінгу пов'язана в першу чергу з тим, що самим Інтернетом поки користується лише близько 40% населення. Це найнижчий показник серед країн Центральної та Східної Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!