У Януковича відхрестились від дебаркадера, не згадавши про підставну фірму

Понеділок, 9 квітня 2012, 13:09

В Адміністрації президента стверджують, що Віктор Янукович не має відношення до дебаркадера у "Межигір’ї", фото якого оприлюднила "Українська правда".

Про це сказано у коментарі АП, який розмістила у своєму Facebook журналіст 5 каналу Тетяна Даниленко.

"Президенту на території с. Нові Петрівці ("Межигір’я") належить двоповерховий будинок, у якому минулого року були журналісти. Крім цього, для забезпечення робочих зустрічей Януковича Державне управління справами орендує офісне приміщення біля місця проживання президента", - сказано у ньому.

"Інші приміщення на території с. Нові Петрівці президенту не належать. Фотографії об’єктів, які належать або орендуються для президента, неодноразово публікувалися на сайті президента. Вигляд жодного з цих приміщень не співпадає зі знімками, які були опубліковані сайтом Українська правда", - заявили в адміністрації президента.

Реклама:

Як відомо, "Українська правда" оприлюднила фото інтер’єрів дебаркадера "Галеон", який розташований у нижній частині "Межигір'я", на березі Київського моря. Об'єкт призначений для відпочинку Януковича з друзями на воді, переважно - в літній час.

УП неодноразово писала про те, що Януковичу на території Межигір'я формально належить лише скромний будинок, до якого він запрошував журналістів. Решта об’єктів, у тому числі і дебаркадер, належать підставній фірмі "Танталіт", близькій до родини Януковича.

Директором "Танталіта" є довірена особа родини Януковича Павло Литовченко.

Віктор Янукович-молодший виписав на Литовченка довіреність до 2013 року, а в 2000-му Литовченко працював юристом на фірмах Олександра Януковича.

Віктор Янукович молодший зізнався, що Павло Литовченко - це людина, "яка веде різні юридичні питання".

99,97% акцій "Танталіта" оформлено на підставні фірми з Австрії та Ліхтенштейну.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!