Twitter судитиметься зі спамерами

Неділя, 8 квітня 2012, 09:16

Керівництво сервісу мікроблогів Twitter подало в суд на п'ятьох найактивніших спамерів і розробників програмних інструментів для спам-активності.

Про це повідомляє офіційний блог Twitter, пишуть "Риа новости".

Незважаючи на те, що серед співробітників Twitter є фахівці з кібербезпеки, які постійно оновлюють захист сервісу, у тому числі від спам-розсилок, компанія вирішила перенести боротьбу зі спамом в суд, заявили представники Twitter виданню VentureBeat.

"Відповідачі безпосередньо порушили правила Twitter. Перенесення справи до суду повинно донести до всіх потенційних спамерів нашу чітку позицію, що порушення наших правил спричинить за собою серйозні і дорогі наслідки", - йдеться в заяві Twitter.

Реклама:

Компанія не вказує в блозі, хто саме входить в число відповідачів за позовом, поданим до суду Сан-Франциско. Однак, за даними VentureBeat, в їх число входять розробники ПЗ під назвою TweetAttacks, TweetBuddy і TweetAdder, а також можливі спамери Джеймс Луцеро і Гарланд Харріс.

Twitter особливо відзначає, що позов спрямований, перш за все, проти розробників програм, що дозволяють поширювати спам і шкідливі посилання, оскільки творці такого ПЗ навмисно пропагують і підтримують нелегальну активність в Twitter.

Сервіс мікроблогів закликав самих користувачів блокувати спамерів і повідомляти про їх неправомірні дії на сайті керівництву Twitter.

Число активних користувачів Twitter перевищує 140 мільйонів, щодня вони відправляють більш 340 млн твіт-повідомлень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: