"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров: Україна не виробляє "спецсири" на експорт

Субота, 7 квітня 2012, 11:26

Українські сири виготовляють за загальними стандартами як для експорту, так і для внутрішнього ринку.

Про це написав прем’єр-міністр Микола Азаров на своїй сторінці у Facebook, передає Радіо "Свобода".

"Жодних спеціальних сортів сиру для зовнішнього і внутрішнього ринку в Україні не виробляють, оскільки у нас діють загальні стандарти для виготовлення продукції як для споживання всередині країни, так і за її межами", – зазначив глава уряду.

За його словами, напис на упаковці може бути мовою країни, куди імпортують сир, але якість продукції обов’язково має бути однаковою.

Реклама:

"Тому не хвилюйтеся", – заявив Азаров у відповідь на запитання користувачів соцмережі, чи відрізняється якість продукції, призначеної для внутрішнього ринку та для експорту.

Як відомо, із 7 лютого російська сторона запровадила заборону на ввезення до країни сирів деяких українських виробників.

Росспоживстандарт пов’язав заборону з тим, що українська продукція не відповідає техрегламенту Російської Федерації на молоко і молочну продукцію.

Російські експерти уже перевірили виробництво сиру на одному з українських підприємств, яке раніше експортувало свою продукцію у Росію.

Очікується, що на початку наступного тижня фахівці Росспоживстандарту прибудуть в Україну для інспекції кількох інших підприємств.

Цього тижня міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко за результатами зустрічі з головою Росспоживстандарту Геннадієм Онищенком повідомив, що "обмеження на тверді та напівтверді сири українського виробництва з боку Російської Федерації буде зняте після опрацювання тих зауважень, які висловила російська сторона під час перевірки українських підприємств".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!