Фондовий ринок завершив тиждень падінням індексів

П'ятниця, 6 квітня 2012, 19:18

У п’ятницю торги на фондовому ринку України завершилися на песимістичній ноті.

Індекс ПФТС впав на 0,61%, індекс UX, що розраховується "Українською біржею" не змінився, залишившись на рівні 1409,27 пункту. Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 втратив 0,24%, повідомляє FundMarket.

"Торги на українських фондових майданчиках почалися на позитивній території, проте в кінці дня на тлі статистики із США перейшли в червону зону. Протягом усього дня активність інвесторів перебувала на низькому рівні, торги проходили при низьких обсягах. Сьогодні біржі Європи і США були закриті у зв'язку з пасхальними святами, тому в першій половині дня сигнали до руху індексів на українському фондовому ринку були відсутні. За дві години до закриття УБ були опубліковані дані по ринку праці США в березні, які, всупереч оптимістичним очікуванням, не порадували інвесторів", - відзначає аналітик ІГ "Сократ" Олена Ходаковська.

"Блакитні фішки" показали такі результати: Райффайзенбанк Аваль (+2,17%), Центренерго (+0,51%), Укрсоцбанк (-0,47%) на ПФТС; Укрсоцбанк (+0,42%), Центренерго (+1,41%), Райффайзенбанк Аваль (+1,7%) на УБ.

Реклама:

Максимальний спад зафіксував індекс хімічної промисловості (-1,42%). Найбільше зростання продемонстрував індикатор автомобілебудування (+1,42%).

На російському ринку акцій торги у п'ятницю завершилися зниженням основних індексів, яке прискорилося після виходу слабких даних по ринку праці США.

Індекс ММВБ опустився в порівнянні з рівнем закриття попереднього торгового дня на 1,83% - до 1497,19 пункту, індекс РТС знизився на 1,79% - до 1613,25 пункту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!