"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Київтранспарксервіс" планує заробити на паркувальному зборі 33 мільйони

П'ятниця, 6 квітня 2012, 17:56

Київ планує в 2012 році отримати 33 млн гривень до міського бюджету від сплати паркувального збору.

Про це заявив директор комунального підприємства "Київтранспарксервіс" Андрій Дудко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у 2010 році бюджет міста за парковку отримав 5 млн гривень, у 2011 році - 18 млн гривень.

"У Києві на 34 майданчиках працюють паркомати, є можливість платити паркову за допомогою мобільного, однак понад 90% платежів збирають паркувальники. Там, де немає паркувальника, людина просто не платить", - зазначив він.

Реклама:

За словами Дудка, на сьогодні один паркомат коштує від 40 до 130 тис. гривень залежно від комплектації та його виробника, а додаткові витрати на його установку становлять близько 10 тис. гривень.

"Для того щоб витрачати такі кошти з бюджету чи залучати до процесу інвестора, треба чітко розуміти, що цим паркоматом користуватимуться. Доки ж в Україні не буде встановлена адміністративна відповідальність за несплату, наявність паркоматів ігноруватимуть", - констатував Дудко.

Він також повідомив, що паркувальні підприємства України мають намір звернутися до уряду з проханням внести зміни до адміністративного кодексу і передбачити відповідальність за несплату паркувального збору

На його думку, запровадження адміністративної відповідальності за порушення правил парковки допоможе зробити наявну систему економічно ефективною, а за рахунок застосування досвіду інших країн і належної інвестиційної політики - вивести її на європейський рівень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!