"Дочка" "Нафтогазу" викинула з тендеру корпорацію заради труб від екс-менеджерів "Родовід-банку"

П'ятниця, 6 квітня 2012, 14:44

ДК "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз України" 30 березня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ СКТБ "Комплекс" на постачання 720 тонн бурильних труб на суму 27,76 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Придбано китайські бурильні труби по ціні 30-40 тис гривень за тонну.

В тендері брали участь три компанії.

Реклама:

Одна з них – відома міжнародна корпорація "Marubeni-Itochu Tubulars (Europe) Plc", що спеціалізується на трубній продукції, – пропонувала партію труб за 23,63 млн гривень.

Однак дешевша пропозиція була відхилена через те, що компанія не надала копії відгуків чи укладених угод на постачання таких труб за останні три роки.

Зрештою до участі в тендері було допущено ПАТ СКТБ "Комплекс" і ТОВ "Д енд К групп", пропозиції яких різнились між собою лише на 0,01%.

До складу керівних органів СКТБ "Комплекс" входять кілька колишніх представників "Родовід-банку", в тому числі Євген Кубіс, Валерій Миронов.

Засновником "Д енд К групп" є донеччанин Роман Якимащенко, раніше до складу засновників входив Сергій Дядечко, один з співзасновників "Родовід-банку", який нещодавно був нібито обстріляний.

Повідомлення про напад на Дядечко і його наміри втікти з України прозвучало після того як загинув Геннадій Піскун, один зі свідків по справі про розкрадання грошей в "Родоводі", який до націоналізації пов’язували з народним депутатом від Партії регіонів Юрієм Іванющенко.

На початку березня ці компанії, а також ПАТ "Інвестбудсервіс" розіграли між собою тендери "Укргазвидобування" на постачання обладнання на суму 89,42 млн гривень.

Нагадаємо, в 2010 році ПАТ "Інвестбудсервіс" виграло тендер на постачання китайських труб "Укргазвидобуванню" на 157 млн гривень.

Як з’ясували правоохоронці, держкомпанія труб так і не отримала, хоча гроші перерахувала повністю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: