"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна хоче продовжити термін дії програми співпраці з МВФ - Акімова

П'ятниця, 6 квітня 2012, 14:17

Україна обговорить з МВФ можливість розширення термінів дії програми співпраці stand by.

Про це повідомила перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова, відповідаючи на запитання про те, чого варто чекати від зустрічей української делегації в МВФ, які відбудуться під час зборів МВФ і Світового банку 20-22 квітня, передає "Укрінформ".

"Це продовження дискусій про те, в якому форматі може розвиватися співпраця з МВФ, чи можливе розширення термінів програми, тому що технічно такі можливості є. Які в цьому випадку будуть висуватися умови для продовження програми або її розширення за часом дії. Я думаю, що ці питання обов'язково будуть", - сказала Акімова.

Вона підкреслила, що Україна виконала понад 80% зобов'язань меморандуму з МВФ.

Реклама:

"Залишається найбільш болюче питання - це питання тарифів на газ", - зазначила вона.

За словами Акімової, в цьому питанні Україна працює в напрямі обговорення з російською стороною цін на газ, а також шукає шляхи диверсифікації енергетичних джерел, що може сильно вплинути на тарифну політику.

"Питання тарифів комплексні і складні, тому зараз, напевно, це невдячне заняття - намагатися називати певну дату. Важливо, щоб робота між українською командою і командою МВФ не зупинялася", - сказала Акімова.

Нагадаємо, нинішня програма співпраці України і МВФ, що передбачає виділення Україні 15,15 млрд доларів, діє з липня 2010 року з терміном дії в 2,5 роки.

Перший транш кредиту МВФ в розмірі 1,89 млрд доларів Україна отримала відразу після прийняття програми в грудні.

22 грудня 2010 року МВФ ухвалив рішення про виділення Україні другого траншу в 1,5 млрд доларів.

Однак з початку 2011 року країні не вдалося отримати жодного із запланованих траншей через невиконання взятих в рамках програми зобов'язань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: