Попов пообіцяв знайти додатково 20 мільйонів для столичного метро

П'ятниця, 6 квітня 2012, 12:27

З міського бюджету столиці буде виділено до 20 млн гривень додатково КП "Київський метрополітен" для забезпечення стабільної роботи.

Про це заявив голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я пообіцяв керівництву метрополітену, що ми знайдемо протягом місяця додатково 15-20 млн гривень, щоб профінансувати планові заходи, пов'язані із забезпеченням безпеки експлуатації", - повідомив Попов.

При цьому, голова КМДА підкреслив, що він попередив керівництво КП "Київський метрополітен" про персональну відповідальність щодо стабільної і нормальної експлуатації столичної підземки.

Реклама:

"Вони мають певний професійний досвід і, я думаю, що вони з цим завданням впораються", - сказав Попов.

Він констатував, що останнім часом в метрополітені було кілька випадків неполадок, зокрема, зупинки ескалаторів, а також пожежа на станції "Осокорки".

"Заходи, які були прийняті, говорять про те, що проведений певний аналіз відповідних проблемних питань, замінено технологічне обладнання, яке було причиною пожежі", - сказав він.

Попов зазначив, що зараз завершуються роботи із заміни обладнання: світильників, кабелів.

"Ми можемо сказати з впевненістю, що такого прикрого випадку (пожежа на станції метро) не буде. Але підприємству необхідно допомогти фінансово, щоб прискорити поточний ремонт рухомого складу", - сказав голова КМДА.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: