На Банковій клянуться, що лобстерів їстиме не Янукович

Четвер, 5 квітня 2012, 16:33

ДП "Гарант-сервіс" Держуправління справами закупило делікатесні продукти на 9,16 млн гривень для потреб іноземних посольств і не використало на це бюджетні гроші.

Про це йдеться у відповіді керівника Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента Дмитра Іванеска на запит "Української правди".

"Закуплені ДП "Гарант-сервіс" делікатесні вироби і дорогі напої (лобстери, осьміноги, креветки, краби, шампанське "Вдова Кліко" та інші вироби) не потраплять на стіл глави держави чи інших державних службовців. Вони будуть використані для обслуговування іноземних посольств та інших замовників послуг ДП "Гарант-сервіс" на умовах оплати", - сказано у ній.

Іванеско підкреслив, що ДП "Гарант-сервіс" є "самостійним господарюючим суб’єктом" і здійснює комерційну діяльність, яка "визначається економічною доцільністю і попитом замовників".

Реклама:

"Делікатесні продукти закуповуються у визначених попитом з боку замовників обсягах", - заявив він.

Іванеско, посилаючись на інформацію ДУС, додав, що найбільшим споживачем послуг "Гарант-сервісу" є розташовані в Києві посольства іноземних держав та офіси міжнародних організацій, інші юридичні та приватні особи і громадяни.

"Вони щороку замовляють банкети та прийоми на честь національних свят та з інших приводів. Вибір на користь ДП з боку іноземних посольств та інших замовників обумовлений комплексом факторів, основні з яких – висока безпека харчування, відповідність послуг вимогам міжнародного протоколу, досвід у проведенні заходів на найвищому державному і міжнародному рівні, тощо", - сказано у відповіді.

"Під час замовлення обслуговування заходів (дипломатичних прийомів) замовник визначає меню. Для задоволення потреб замовників ДП "Гарант-сервіс" здійснило закупівлю вказаних Вами продуктів і напоїв. Вони будуть використані для обслуговування заходів за рахунок замовників", - додав Іванеско.

Він також зазначив, що у 2011 році в результаті здійснення комерційної діяльності ДП "Гарант-сервіс" перерахувало до бюджету податки в сумі 5,1 млн. грн.

Як відомо, згідно з "Вісником державних закупівель", держпідприємство Державного управління справами з обслуговування офіційних заходів "Гарант-сервіс" замовило постачання харчових продуктів на 9,16 млн гривень.

Продукти придбані для їдалень ДУС по вул. Банкова, 11 та вул. Шовковична, 1.

Придбана рибна продукція, в тому числі живі лобстери по 340 грн./кг, осетрова ікра по 900 грн. за 113-грамову баночку, живі устриці, кликач по 480 грн./кг, тощо.

Серед придбаних вин є шампанське "Вдова Кліко" по 618 грн. за пляшку.

Серед м’ясної продукції замовлене бараняче каре по 540 грн./кг., качина печінка по 465 грн./кг.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!