Греція знову продовжила термін обміну держоблігацій

Четвер, 5 квітня 2012, 13:17

Греція в черговий раз продовжила термін обміну держоблігацій для кредиторів приватного сектора, надавши регуляторам додатковий час для вирішення долі інвесторів, які відмовилися брати участь в обміні.

Греція повідомила, що до 11 квітня буде завершено обмін боргів на суму 20,27 мільярда євро, що еквівалентно 72% від облігацій, розміщених у відповідності з міжнародним правом, і облігацій держпідприємств, які також беруть участь в обміні, передає Reuters.

Решта держоблігації можна буде обміняти до 20 квітня, повідомили грецькі регулятори, в черговий раз продовживши термін, який до цього вже був перенесений на 4 квітня.

Греція повідомила, що не зможе забезпечити повної виплати за рештою облігацій і що ціна, за якою пройшов обмін боргових паперів, розміщених по грецькому праву минулого місяця, є найкращою.

Реклама:

У регуляторів залишається три варіанти дій відносно кредиторів, які все ще противляться обміну: продовжити погашати облігації, оголосити їх дефолт і запустити судові процеси або розробити нову пропозицію, що передбачає справедливу підтримку інвесторів, які погодилися на обмін.

Регулятори поки не зробили вибір, але заявили, що жоден з можливих варіантів не порушить угоди обміну держоблігацій, схваленої минулого місяця кредиторами приватного сектора і необхідної для підтримки кредитоспроможності країни.

Греція 12 березня провела обмін основної маси держоблігацій на нові зобов'язання на суму 177 млрд євро (235 мільярдів доларів).

Реальні втрати кредиторів приватного сектора становили 74%.

У четвер близько 50 власників грецьких держоблігацій зібралися близько Центробанку Греції, протестуючи проти того, що їх не виключили з списання боргів.

Афіни вважають угоду з обміну держоблігацій кредиторам приватного сектора вдалою, оскільки вона дозволить країні отримати необхідні кошти від кредиторів єврозони і Міжнародного валютного фонду і уникнути банкрутства.

Обмін держоблігацій також привів у дію виплати по кредитним дефолтним свопам.

План дій, який буде зроблений щодо інвесторів, що відмовилися від обміну, може увійти в історію як перша за останні десятиліття реструктуризація суверенного боргу в Західній Європі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: