Нафта дешевшає через очікування зниження попиту в США

Середа, 4 квітня 2012, 14:34

Ціни на нафту знижуються через припущення, що попит в США скоротиться, а Саудівська Аравія збереже видобуток на високому рівні.

О 12.30 за Києвом нафта Brent подешевшала на 0,41 долара до 124,45 долара за барель, а нафта WTI - на 0,68 долара до 103,33 долара за баррель, пише Reuters.

Аналітики відзначають волатильність ринку на цьому тижні у зв'язку з низьким обсягом торгів: в понеділок Brent подорожчала на 2%, а у вівторок ціна знизилася на 1%.

"Ми очікуємо чергову нерівну торговельну сесію, оскільки обсяг торгів невеликий, а обидва індикативні сорти тримаються нижче максимальних рівнів цього тижня", - написав у звіті аналітик ВТБ Капітал Андрій Крюченков.

Реклама:

Опублікований у вівторок протокол березневої наради ФРС США показав, що центробанк відійшов від думки про необхідність нових заходів стимулювання економіки.

Під час другого етапу валютного стимулювання ФРС з листопада 2010 по червень 2011 року Brent подорожчала на 35%.

За словами джерел, Саудівська Аравія не знизить видобуток, навіть якщо країни-споживачі скористаються нафтою із стратегічних запасів, але й не робитиме знижок на свою нафту.

"Дивлячись на дії Саудівської Аравії, ми віримо, що вона дійсно прагне знизити світові ціни. У 2011 році вони вчинили тактичну помилку, не повіривши, що країни Міжнародного енергетичного агентства скористаються запасами, і цього разу вони хочуть контролювати ситуацію", - сказав аналітик Natixis Нік Браун.

Запаси нафти в США, за даними Американського інституту нафти, минулого тижня зросли на 7,8% барелів при прогнозах підвищення на 2,2 мільйона барелів.

Звіт Управління енергетичної інформації буде опубліковано в середу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: