"Нафтогаз" просив ТЕО LNG-терміналу, але Каськів так і не надіслав його

Середа, 4 квітня 2012, 11:16 -

НАК "Нафтогаз України" не отримувала розроблене ТЕО LNG-терміналу, хоча й надавала відповідний запит до ДП "Національний проект "LNG-термінал".

Про це "Економічній правді повідомили у НАК "Нафтогаз України".

"У грудні 2011 року ДП "Національний проект "LNG-термінал" звернулося до НАК "Нафтогаз України" із запитом стосовно загальних умов підключення можливих місць розташування LNG – терміналу до ГТС України", - заявили у "Нафтогазі".

"Нафтогаз" відповів, що для запропонованих ДП "Національний проект "LNG-термінал" місць розташування LNG – терміналу можливо здійснити підключення терміналу до системи магістральних газопроводів Шебелинка-Дніпропетровськ-Одеса, Шебелинка-Дніпропетровськ-Кривий Ріг-Ізмаїл та Роздільне-Ізмаїл.

Реклама:

Також у НАКу зазначили, що точні дані щодо довжини, діаметру, робочого тиску, продуктивності та вартості будівництва нового газопроводу можливо визначити після проведення відповідних розрахунків, у тому числі на етапі підготовки техніко-економічного обґрунтування.

"Наразі, НАК "Нафтогаз України" не отримувала розроблене ТЕО LNG-терміналу, хоча й надавала відповідний запит до ДП "Національний проект "LNG-термінал".

Нагадаємо, що презентація ТЕО нацпроекту "LNG-термінал" відбулося у п’ятницю 30 березня.

На презентації голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів заявив, що вартість будівництва термінала з прийому зрідженого газу та його регазифікації згідно з техніко-економічним обґрунтуванням становить 846 млн євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: