Китайці звинувачують українську митницю в упередженості

Понеділок, 30 квітня 2012, 10:22

Робота української митниці викликає великі нарікання у Китаю - стратегічного партнера.

Канцелярія радника з торгово-економічних питань при посольстві Китаю в Україні звернула особливу увагу на "упереджене ставлення українських прикордонних митних пунктів, які з особливою ретельністю і недовірою перевіряють китайських громадян при проходженні митних процедур", передає DT.UA.

"У китайців складається враження, що в Україні їх взагалі не раді бачити і одразу підозрюють їх", - повідомили представники другої економіки світу.

"Якщо ж китайському бізнесменові пощастило і він усе-таки потрапив в Україну, зумів налагодити співробітництво з українськими партнерами й уже починає ввозити на територію України китайські товари, то тут йому приходить "на допомогу" Державна митна служба, яка в кілька разів переоцінює китайські товари, не враховуючи їхньої вартості в договорі, і встановлює її самовільно. Через це підвищується мито, в результаті чого зростають собівартість та ціна, і, як наслідок, падає конкурентоспроможність китайського виробника. Між іншим, це стосується й українських імпортерів з Китаю", - розповідаютькитайські дипломати.

Реклама:

У дипломатичному відомстві зазначили, що відома в Україні компанія "Епіцентр", що має великий асортимент продукції з Китаю, зверталася в посольство зі скаргою на таку поведінку митних органів України щодо китайських товарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: