"Сумихімпром" в стані банкротства замовив калію на півмільярда

Субота, 28 квітня 2012, 15:02

ПАТ "Сумихімпром" 19 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ЗАТ "Белорусская калийная компания" на постачання в 2012 році 120 тисяч тон калію хлористого дрібного рожевого на суму 37,8 млн євро.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість калію становить 315 євро за тону.

Умови оплати – попередня оплата не пізніше як за 5-ть днів до відвантаження товару, банківським переказом в розмірі 100% вартості партії товару на підставі рахунку продавця.

Реклама:

"Белорусская калийная компания" є найкрупнішим постачальником калійних добрив на світовий ринок, маючи долю 43% від усього ринку.

Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ "Сінтез ресурс" з групи Дмитра Фірташа, яке є найкрупнішим постачальником товарів для державних комбінатів, очолюваних менеджерами з групи Фірташа.

Компанія пропонувала калій за 639 млн гривень, що в півтора рази дорожче від білоруської продукції.

В лютому 2012 року Господарський суд Сумької області почав виробництво по справі про банкротство "Сумихімпром".

Розпорядником майна призначено Романа Марченка, справа про банкротство порушена по заяві кредитора "Промислові інвестиції".

Борги підприємства становили близько 500 млн гривень.

Раніше асоціація "Український кредитно-банківський союз" заявила про ухилення "Сумихімпром" від виконання кредитних зобов’язань, незважаючи на стабілізацію роботи.

На думку банкірів, умисне невиконання підприємством своїх зобов’язань за кредитними договорами може свідчити про створення умов для штучного банкрутства держпідприємства з метою перерозподілу промислових потужностей на користь приватних структур.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: