"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Місія МВФ знову збирається до України

Субота, 28 квітня 2012, 12:02

Місія Міжнародного валютного фонду під керівництвом Крістофера Джарвіса відвідає Україну з 21 по 28 травня для завершення дискусій в рамках консультацій за статтею IV статуту (зобов'язання щодо валютного режиму).

По це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу МВФ.

Як відомо, у середині листопада 2011 року глава департаменту зовнішніх комунікацій Фонду Девід Хоулі сказав, що МВФ розраховує завершити консультації з України в рамках IV статті.

Відповідно до існуючої практики, консультації в рамках IV статті статуту МВФ проводяться щорічно.

Реклама:

Глава представництва МВФ в Україні Макс Альєр минулого тижня на Українському інвестиційному саміті констатував, що Україна домоглася прогресу у монетарній та валютній політиці, але він менш відчутний, ніж передбачалося.

Тим часом, прем'єр-міністр Микола Азаров 27 квітня заявив, що Україна не має наміру виконувати вимоги Міжнародного валютного фонду щодо підвищення вартості газу для населення.

"Переговори відбувалися про виконання тієї програми, яка була підписана з МВФ, і фонд чудово розуміє, що в умовах, коли світова економіка перебуває в такій нестійкій стадії, вимагати від України, щоб вона ще більше затягнула паски і тим самим створила в себе в країні кризові явища, не можна. Таке розуміння МВФ має", - заявив прем'єр, коментуючи результати нещодавніх переговорів української делегації з МВФ.

Програма співпраці України і МВФ, схвалена в липні 2010 році, передбачає виділення Україні кредиту на суму 15,15 млрд доларів під ставку 3,5% річних. Термін дії програми становить 2,5 року.

Одразу після схвалення програми співпраці Україна отримала перший транш у розмірі 1,89 млрд доларів. Рішення про виділення другого траншу в розмірі 1,5 млрд доларів рада директорів МВФ ухвалила 22 грудня 2010 року.

У 2011 року транші МВФ Україна не отримувала. Київ втратив можливість отримати від МВФ три квартальні кредити в розмірі приблизно 1,5 млрд доларів кожен в рамках програми stand-by через порушення узгоджених із фондом термінів проведення пенсійної реформи (вона набрала чинності з 1 жовтня) і підвищення тарифів на газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!