Євро дешевшає через проблеми Іспанії

П'ятниця, 27 квітня 2012, 12:51

Євро слабшає до долара та єни на тлі зниження кредитного рейтингу і слабких економічних показників Іспанії.

Курс євро до долара знизився на 0,3%, до 1,317 долара, а до єни - на 0,5%, до 106,45 єни за євро, повідомляє агентство Reuters.

Прибутковість десятирічних облігацій Іспанії у п'ятницю знову перевищила 6%, оскільки рейтингове агентство Standard & Poor's напередодні знизило кредитний рейтинг країни до "BBB+" із негативним прогнозом.

Рівень безробіття в Іспанії сягнув майже 25%, а роздрібні продажі знижуються вже 21 місяць поспіль.

Реклама:

"Євро страждає від поновлення побоювань за країни на периферії єврозони. Зниження рейтингу і погіршення економічних показників Іспанії дають досить похмуру картину", - сказав директор зі стратегії на валютних ринках Європи CIBC Global Markets Джеремі Стретч.

Італія в п'ятницю запропонує на аукціоні облігації на 6,25 млрд євро. Ринок розраховує на підтримку італійських банків, які в листопаді врятували країну від повторення грецького боргового кризи.

Індекс долара піднявся на 0,3% відсотка до 79,203, відновившись з мінімуму 3,5 тижнів, досягнутого в четвер.

Єна зміцнюється після прийняття додаткових стимулюючих заходів Банком Японії, який виділив ще 10 трлн єн на придбання облігацій.

Курс долара до єни знизився на 0,4%, до 80,64 єни за долар, оскільки японські експортери почали активно скуповувати місцеву валюту після повідомлення центробанку.

"Нам всім відомо, що у Банку Японії, ФРС та ЄЦБ немає іншого виходу окрім друкування грошей. Я думаю, долар в цьому кварталі застрягне в діапазоні 80-84 єн", - сказав Хідекі Амікура з Nomura Trust and Banking.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!