"Бориспіль" позичив ще 80 мільйонів доларів для розрахунку з турками за термінал "D"

Четвер, 26 квітня 2012, 15:03

ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" 19 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" на відкриття трьох кредитних ліній з лімітом 80 млн доларів (30, 40 та 10 млн доларів) під 12% річних.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість обслуговування кредитів становитиме 36,00 млн доларів.

На тендер подавали заявки також "Укрсоцбанк" - 12%, "Український інноваційний банк" - 12%, російський "ВТБ банк" – 12,74% та "Перший український міжнародний банк" Ріната Ахметова – 17%.

Реклама:

Однак заявки "Укрсобанка" та "Українського інноваційного банку", які коштували так само як і "Укрексімбанку" були відхилені через відсутність підтверджуючих документів про виконання аналогічних послуг.

Кредитні кошти отримано для погашення боргу перед турецькою компанією Dogus Insaat ve Ticaret A.S. за будівництво нового термінального комплексу "D".

В січні з цією ж метою "Бориспіль" вже взяв в борг 50 млн доларів у "Укргазбанку".

Нагадаємо, турецький консорціум Dogus Insaat ve Ticaret A.S. – Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – YDA Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. Joint Venture почав будівництво терміналу "D" в "Борисполі" в 2008 році.

Вартість контракту становила 377 млн доларів.

З них 167 млн доларів мало бути профінансовано японською кредитною лінією, ще 210 млн доларів – за рахунок власних коштів "Борисполя".

Термінал "D" повинен запрацювати під відкриття Євро-2012.

Потім до нього мають перевести всі регулярні рейси з терміналу "В", який за словами гендиректора аеропорту Антона Волова взагалі перестане існувати як термінал.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: