Азаров не бачить альтернативи атомній енергетиці у найближчі 10-20 років

Четвер, 26 квітня 2012, 11:07

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє про плани розвитку ядерної енергетики в Україні через відсутність альтернатив в умовах виходу з кризи.

Про це він сказав у четвер під час наради з питань підвищення безпеки експлуатації енергоблоків АЕС в аварійно-технічному центрі "Енергоатому" в с.Білогородці Київської області, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Для нас у найближчі 10-20 років альтернативи атомній енергетиці немає, крім того, ми її розвиватимемо й уже цього року розпочинаємо будівництво двох блоків на Хмельницькій АЕС і будівництво заводу з виготовлення напівфабрикатів ядерного палива", - сказав він.

При цьому прем'єр наголосив, що "ми вперше за 20 років незалежності робимо реальні кроки для зміцнення своєї енергонезалежності".

Реклама:

За словами Азарова, "звісно, є альтернативи атомній енергетиці, наприклад, сонячна або зелена енергетика, і деякі європейські країни, зокрема Німеччина, можуть собі дозволити відмовитися від атомних електростанцій, але Україна, яка виходить із важкої економічної кризи, таких кроків собі дозволити не може".

На підтвердження своїх слів він зазначив, що собівартість сонячної енергії становить 4 гривні за кіловат, а атомної – "в 50 разів менша".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!