Світовий банк підтримує підвищення тарифів на газ. "Інтер" перекрутив?

Четвер, 26 квітня 2012, 10:44

До підвищення тарифів на газ для населення Україну підштовхує не лише Міжнародний валютний фонд, але й Світовий банк.

Там заявили, що не мають розбіжностей із МВФ у питаннях підвищення тарифів на газ для населення України, пише "Комерсант-Україна".

"Ми готові підтримувати уряд у впровадженні масштабної програми реформ. На нашу думку, таку програму слід починати із тарифної реформи й підтримувати її програмою надання адресної допомоги соціально незахищеним громадянам, а також здійсненням низки заходів щодо поліпшення енергоефективності", - говориться в заяві СБ.

"Між СБ і МВФ не існує ніяких розбіжностей із цього питання", - наголосили у Світовому банку.

Реклама:

Причиною такої заяви стало інтерв'ю віце-президента СБ Філіпа Ле Уеру телеканалу "Інтер" щодо перспектив співпраці України й МВФ.

У перекладі каналу слова чиновника звучали так: "Я перевіряв цифри вашого бюджету. Отож, на даний момент немає жодної необхідності в якихось термінових кредитах. У довгостроковій перспективі, можливо, щось і знадобиться".

"Я знаю, що виділення грошей МВФ пов’язане із підвищенням ціни на газ. І хочу сказати: якщо ви збільшите тарифи, це вдарить по всіх громадянах. Це неправильно! Для виконання даної вимоги потрібен дуже обережний і неспішний підхід", - говорилося в перекладі інтерв'ю. 

25 квітня в київському представництві СБ газеті заявили, що слова Філіпа Ле Уеру були "повністю перекручені".

Водночас, "Інтер" наполягає на коректності свого перекладу.

"Після оприлюднення цієї заяви ми спеціально підняли запис і переконалися, що переклад повністю відповідає сказаному", - заявила начальник прес-служби телеканалу Аліна Самойлова.

Ле Уеру дав інтерв'ю для каналу "Інтер" у ході засідання ради директорів МВФ і СБ у Вашингтоні, в роботі якого брав участь перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський, який через Inter Media Group має вплив на "Інтер".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!