Нацкомфінпослуг просить МТСБУ не відбирати прибуток

Четвер, 26 квітня 2012, 09:25 -

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг звернулася до Моторного (транспортного) страхового бюро із проханням про продовження співпраці із державним підприємством "Інформаційно-технічний центр", яке перебуває у сфері управління Нацкомфінпослуг.

Про це ідеться в листі Нацкомфінпослуг до гендиректора МТСБУ Вадима Загребного, копією якого володіє "Економічна правда".

 

Як відомо, держпідприємство "Інформаційно-технічний центр" було створене колишнім головою Держфінпослуг Василем Волгою. Воно виступило конкурентом ЄДАПСу у друку бланків полісів обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності.

І якщо перші варіанти бланків ОСАЦВ мали на собі ступені захисту, то зараз це просто кольорові папірці. Коли бланки надруковані, їх купують страхові компанії - за ціну набагато вище собівартості. Таким чином, це одне з джерел доходів Нацкомфінпослуг.

Реклама:

Роль МТСБУ в тому, що формально саме воно визначає, хто буде друкувати бланки.

Зараз закінчився термін дії згаданого в листі договору. І якщо МТСБУ його не продовжить - Нацкомфінпослуг втратить доходи від друку полісів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: