"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ виявив монополістів на ринку ліків

Вівторок, 24 квітня 2012, 11:04

Антимонопольний комітет відзначає ознаки індивідуальної та колективної монополії на регіональних ринках роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу АМКУ.

Згідно із повідомленням, АМКУ досліджував 138 регіональних ринків роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

"До основних факторів, які вплинули на стан конкуренції і на ціноутворення на цих ринках в 2010-2011 роках належать: обмеження на пропозицію на оптовому ринку з боку закордонних постачальників; прояви недобросовісної конкуренції у вигляді поширення оманливої інформації; суб'єктивна поведінка окремих органів місцевого самоврядування, медичних установ та учасників ринків тощо", - ідеться к повідомленні.

Реклама:

Зокрема, ідеться про надання органами місцевого самоврядування окремим суб'єктам пільг чи переваг, які ставлять їх у нерівні умови конкуренції.

"Досліджувані ринки в переважній більшості мають структурні ознаки індивідуальної та колективної монополії", - підкреслюється у повідомленні.

Висновки дослідження АМКУ направив на розгляд Адміністрації президента і Кабінету міністрів.

Як відомо, на початку квітня органи АМКУ розпочали розгляд 36 справ за ознаками порушення конкурентного законодавства на ринку ліків і надали гравцям ринку лікарських засобів 1506 рекомендацій щодо утримання від встановлення економічно необґрунтованих цін на медпрепарати.

Підставою для проведення перевірок стало значне підвищення цін на окремі лікарські засоби, а також недостовірна реклама.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: