Молокопереробники зобов'язалися поступово підвищувати ціни на молоко

Вівторок, 24 квітня 2012, 09:38

Українські молокопереробні підприємства зобов'язалися стабілізувати закупівельні ціни на молоко у населення. Крім того, не знижувати їх і поступово підвищувати.

Про це ідеться у меморандумі, який 23 квітня підписали Аграрний фонд і найбільші молокопереробні підприємства України, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

З боку Аграрного фонду підписантом виступив генеральний директор Аграрного фонду Ігор Якубович, з боку молокопереробників - провідні компанії молочної галузі, серед яких "Молочний Альянс", "Мелкіленд", "Іст Вест Груп", "Агрополіс", "Галичина", ПАТ "Донецький міський молочний завод № 2", "Монастирішскій молочний" завод і ВАТ "Дубномолоко".

Як повідомив Ігор Якубович, підписання документа обумовлене зниженням закупівельних цін на молоко у селян, яке спостерігається останнім часом.

Реклама:

Згідно із документом, Аграрний фонд буде проводити закупівлю надлишків сухого молока в обсязі 11806 тонн і вершкового масла - 5512 тонн у виробників за умови недопущення ними зниження закупівельних цін на молоко у населення.

Аграрний фонд зобов'язався купувати протягом квітня-липня 2012 року у вітчизняних виробників вершкове масло виробництва 2012 року і молоко сухе виробництва починаючи з березня 2012 року, відповідні вимогам ДСТУ 4399:2005 та ДСТУ 4273:2003 у відповідності із ринковими цінами.

При цьому закупівлі вершкового масла і молока сухого до державного інтервенційного фонду будуть проводитися виключно і безпосередньо від вітчизняних підприємств.

Внаслідок цього придбані масло вершкове і молоко сухе будуть реалізовуватися вітчизняним підприємствам за ринковими цінами.

Молокопереробні підприємства у свою чергу зобов'язалися, крім іншого, не знижувати ціни і обсяги закупівлі молока-сировини у господарств населення; забезпечити утримання закупівельних цін на молоко-сировину, яка надходить від господарств населення за літр на рівні цін, які корелюються з відповідними ринковими цінами на молоко сухе та масло вершкове; закуповувати необхідну кількість молочної сировини для виготовлення масла вершкового і молока сухого для стабільної виробничої діяльності.

Також вони взяли на себе зобов'язання не реалізовувати масло вершкове і молоко сухе державного інтервенційного фонду посередникам з метою штучного завищення ціни; здійснити закупівлю в Аграрний фонд масла вершкового і молока сухого відповідно до ринкових цінами в термін до 1 листопада 2012 року.

Меморандум набирає чинності з дня його підписання сторонами і діє до 31 грудня 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: