"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Зростання економіки Росії в березні уповільнилося

Понеділок, 23 квітня 2012, 19:17

Зростання ВВП в Росії в березні 2012 року становив 3,2% в річному вираженні в порівнянні з 4,8% у лютому і 4 % за перший квартал.

Про це повідомила міністр економічного розвитку Росії Ельвіра Набіулліна, передає Reuters.

"У першому кварталі цього року ВВП виріс, за оцінкою Мінекономрозвитку, на 4%, у тому числі в березні на 3,2%. Темпи здаються невисокими, але за цими темпами стоїть зміна характеру економічного зростання. У нас завершилася фаза посткризового зростання, припинилося накопичення запасів і подальше зростання економіки йде за рахунок збільшення внутрішнього споживчого, інвестиційного попиту при посиленні тенденції до імпортозаміщення", - сказала Набіулліна.

За даними Мінекономіки, ВВП Росії виріс в березні 2011 року на 4,2%.

Реклама:

Темпи зростання економіки в першому кварталі 2011 року становили 4%, за підсумками минулого року - 4,3%.

Російські фондові індекси знижуються в понеділок під впливом даних про скорочення ділової активності в промислових секторах Китаю і єврозони.

Рубль показує мінімальні зміни до бівалютного кошика.

Економісти очікували, що російська економіка покаже більш cлабкі результати в березні під час відсутності помітного поліпшення ділового клімату та із закінченням щедрих передвиборчих витрат, які живили її в перші два місяці року.

У квітні Мінекономрозвитку РФ знизило прогноз зростання економіки в 2012 році до 3,4%, скоротивши оцінку динаміки інвестицій в основний капітал.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: