"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Березовський дає за упіймання Путіна 1,7 мільйона доларів

Понеділок, 23 квітня 2012, 17:51

Опальний бізнесмен Борис Березовський готовий виплатити 50 мільйонів рублів (близько 1,7 млн ​​доларів) тому, хто затримає і заарештує Володимира Путіна.

Про це Березовський заявив у своєму блозі, передає DT.UA.

Бізнесмен стверджує, що росіяни мають всі підстави не допустити інавгурації Путіна, яка призначена на 7 травня, оскільки обраний глава держави здійснює "насильницьке захоплення влади", що передбачено статтею 278 Кримінального кодексу Росії.

"Звертаю увагу, що спроби силоміць не допустити кортеж Путіна у Кремль 7 травня і заарештувати його не підпадають під статтю 279 КК РФ (збройний заколот), оскільки є діями з відновлення конституційного порядку", - пише Березовський.

Реклама:

Олігарх нагадує, що "в силу відомих причин" взяти участь у "полюванні" на Путіна він особисто не може, але готовий здійснити свій внесок у цю справу, виплативши 50 мільйонів рублів тим, хто затримає і візьме під варту "особливо небезпечного злочинця Путіна Володимира Володимировича".

За його словами, на винагороду можуть претендувати, у тому числі, і особи з оточення Путіна - його охоронці, працівники апарату та інші.

Березовський стверджує, що сума винагороди вказана не випадково - саме таку нагороду за упіймання екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі у минулому році призначали місцеві повстанці.

"Я вірю: те, що зміг зробити народ Лівії - повалити тирана, зможуть зробити і громадяни Росії", - упевнений бізнесмен.

Також Березовський звернувся до Генпрокурора РФ Юрія Чайки, фактично з ультиматумом. У Чайки є два виходи, вважає Березовський: "Перший - визнати, нарешті, Путіна державним злочинцем, і виписати ордер на його арешт. Другий - пред'явити звинувачення мені, і виписати ордер на мою екстрадицію. Тоді англійському суду необхідно буде вирішити: видати мене Росії, визнавши злочинцем, або не видати, і значить визнати злочинцем Путіна".

Втім, Березовський визнав, що є і третій варіант — промовчати, бо "заарештувати Путіна, свого подільника, рівносильно арешту самих себе".

Виписавши же ордер на екстрадицію підприємця, Генпрокуратура легалізує позицію бізнесмена "про узурпацію влади Путіним" в англійському суді.

"Таким чином, ваше мовчання буде рівносильно вашому розумінню, що рішення англійського суду буде на мою користь з усіма витікаючими наслідками", — зазначив Березовський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: