Клюєв планує перевести оборонне замовлення із річного на трирічне

Понеділок, 23 квітня 2012, 16:11

Україна планує перейти з річного на трирічне оборонне замовлення з метою ефективнішого виконання програми переозброєння Збройних сил України (ЗСУ).

Про це заявив секретар РНБО Андрій Клюєв, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Клюєва, перехід на трирічне оборонне замовлення "дасть змогу діяти в загальній логіці переходу на середньострокове соціально-економічне планування та більш системно й ефективно виконувати програму переозброєння Збройних сил країни".

Наразі триває робота над основними показниками бюджету на 2013 рік усіх структур, що виконують завдання національної безпеки та оборони, які планується затвердити на засіданні РНБО, зазначив він.

Реклама:

"Для гідного захисту власних національних інтересів, для гарантування власної безпеки Україна має рухатися швидше. Саме тому президент вимагає прискорити реформу не лише збройних сил, а й усього вітчизняного оборонно-промислового комплексу", - цитує прес-служба РНБО Клюєва.

Нагадаємо, за підсумками першого засідання комітету з реформування і розвитку ЗСУ й ОПК глава держави доручив РНБО підготувати рішення про затвердження оновленої Стратегії національної безпеки та Воєнної доктрини держави, що розглядалися на засіданні комітету.

Згідно з озвученими в січні даними українського військового відомства, у 2012 році держоборонзамовлення за лінією Міністерства оборони становитиме 1,47 млрд гривень, що вчетверо більше порівняно з 2011 роком.

У 2011 році держоборонзамовлення за лінією військового відомства становило 363 млн гривень, реальне фінансування - 333 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: