"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коломойський прийме на зберігання азербайджанську нафту

Понеділок, 23 квітня 2012, 11:16

ПАТ "Укртранснафта" 17 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ "Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія "Укртатнафта" на послуги зі зберігання сирої нафти обсягом до 100 тис тонн протягом року з моменту підписання угоди.

Про це повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Вартість зберігання 1 тонни нафти на території учасника становить 0,66 гривні за добу, вартість послуг з вивантаження 1 тонни нафти із залізничного транспорту в резервуари учасника – 7,45 гривні, вартість послуг із завантаження 1 тонни нафти із резервуарів учасника на залізничний транспорт – 17,76 гривні.

При цьому вартість договору буде визначатися сумою замовлень щодо здійснення відповідних послуг, які замовник протягом дії договору буде надавати відповідно до потреб замовника (попередньо потреба складає до 100 тис. тонн нафти).

Реклама:

Остаточна кількість нафти, яка буде передана на відповідальне зберігання, визначатиметься замовником, виходячи із наявної потреби.

Передбачено зберігання нафти таких сортів як Azeri Light, CPC Blend, Tengiz із транспортуванням через трубопроводи або залізничний транспорт.

Як відомо, Азербайджанська група SOCAR з 2011 року почала створювати мережу автозаправок в Україні, викупивши же більше 20 АЗС з мережі "Калина".

Компанія "Укртатнафта" контролюється групою "Приват". Державну "Укртранснафту" також контролюють менеджери з групи "Приват".

В останні місяці "Укртранснафта" також уклала угоди на перевалку мазуту з ПАТ "Ексімнафтопродукт", що контролюється групою "Приват", переробку 300 тис. тонн нафти з "Укртатнафтою", та на постачання в 2012 році 300 тис. тонн нафти марки Tengiz із компанією Transit S.A. (Швейцарія, за даними "Новой Газеты" входить до групи "Росукренерго").

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: