ЗАЗ буде продаватися в Росії без посередників

Понеділок, 23 квітня 2012, 11:04

Запорізький автозавод (ЗАЗ) переходить до прямих продажів в Росії, де компанія реалізує близько третини всієї своєї продукції.

Продажами продукції Запорізького автозаводу в Росії займеться компанія "ЗАЗАвтоРус", пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на прес-службу корпорації "Укравто", яка володіє ЗАЗом.

Власну дистриб'юторську компанію ЗАЗ створив ще на початку 2012 року, і зараз вона об'єднує 130 дилерських центрів у країні.

Главою "ЗАЗАвтоРус" став Богдан Василець, колишній гендиректор компанії "Авто-Технологія" (дистрибутор Lada в Україні).

Реклама:

"ЗАЗАвтоРус" займеться продажами автомобілів ЗАЗ Chance (в Україні Daewoo Lanos), ЗАЗ Vida (виробляється на платформі Chevrolet Aveo) і автобусів ЗАЗ А10.

У компанії розраховують збільшити свою ринкову частку в Росії до 1% у 2012 році і до 1,4-1,5% в 2013 році.

Зараз, за даними ІФК "Метрополь", компанія займає близько 0,7%. За підсумками 2011 року всього в РФ було продано 2,6 млн автомобілів.

На частку РФ припадає близько третини всіх продажів ЗАЗу.

Досі ЗАЗ співпрацював із кількома дистрибуторами в Росії. У 2005-2009 роках ЗАЗ реалізовував автомобіль Lanos через торговельну мережу General Motors. Потім з липня 2009 року ЗАЗ продавав аналогічні автомобілі із новою назвою Chance в РФ через дистрибутора - компанію "Квінгруп".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!