"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ все ще бачить темні хмари на економічному обрії

Субота, 21 квітня 2012, 12:07

Світова економіка, попри непевне відновлення, все ще перебуває у зоні високих ризиків.

Про це заявила директор Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард напередодні спільного засідання МВФ та Світового банку у Вашингтоні, повідомляє агентство ВВС.

Епіцентром цих ризиків, за словами Лаґард, є зона євро.

Водночас вона додала, що схвалює відданість і зусилля європейських лідерів, спрямовані на порятунок спільної європейської валюти.

Реклама:

"Якщо використовувати метеорологічні порівняння, бо ми всі захоплюємося прогнозами погоди, можна сказати, що весняний вітерець приніс трохи сонця, проте ми також бачимо кілька дуже темних хмар на обрії. Це ще один спосіб зобразити певне хитке відновлення на тлі ризиків, які все ще зберігаються", - заявила Лаґард.

Серед, як висловилася керівник МВФ, "темних хмар на економічному обрії" - високий рівень безробіття у багатьох, а не тільки розвинених країнах світу, продовження дуже повільного зростання, потенційні проблеми у банківській сфері, відновлення фінансової нестабільності у зоні євро, можливі проблеми, пов’язані зі зростанням цін на нафту.

Напередодні засідання МВФ також оприлюднив оновлений прогноз розвитку світової економіки, у якому передбачає відновлення економічного зростання, хоч і нестабільне.

Представники МВФ, Світового банку та міністри фінансів "Великої двадцятки" зібралися у Вашингтоні, аби обговорити можливість збільшення ресурсів МВФ для оперативного реагування на кризові явища.

МВФ закликає світових лідерів збільшити ресурси фонду на 400 млрд доларів.

Наразі країни-члени фонду погодилися виділити МВФ 320 мільярдів, включно із найбільшим внеском від Японії, який склав 60 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!