Ще дві країни рухаються до Митного союзу

П'ятниця, 20 квітня 2012, 20:49

Створено дорожні карти щодо входження до Митного союзу Киргизії і Таджикистану.

Про це заявив голова колегії Євразійської економічної комісії (ЄЕК - наднаціональний орган ЄЕП) Віктор Христенко на зустрічі з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним у п’ятницю, повідомляє агентство УНІАН.

"Для країн ЄврАзЕС – для Киргизії, Таджикистану, які оголосили про свої наміри подальшого поглиблення інтеграції і входження в ці процеси, ми зараз завершуємо формування робочих груп і вже зробили дорожню карту з руху, або щодо виходу на домовленості з руху, із входження до Митного союзу і далі – до Єдиного економічного простору країн - членів ЄврАзЕС", - сказав Христенко.

Також він повідомив, що у 2012 році товарообіг трьох країн Митного союзу із зовнішнім світом перевищить 1 трлн доларів.

Реклама:

За його словами, обсяг взаємної торгівлі трьох країн "перевищив 75 млрд доларів і ці гігантські товарні фінансові потоки регулюються сьогодні вже наднаціональним органом".

Христенко повідомив, що ЄЕК ухвалює рішення у сфері митного регулювання і рішення у сфері технічного регулювання для ефективної роботи зовнішнього митного контуру.

За його словами, зовсім недавно схвалено три нові технічні регламенти: щодо меблів, маломірних суден, харчових продуктах дієтичного лікувального напряму.

Найближчими днями завершується робота над регламентом щодо харчових добавок, додав він.

Христенко повідомив, що в рамках ЄЕК і національних урядів триває робота над приведенням напрацьованих раніше угод до єдиного правового знаменника.

За його словами, це важливо для переходу до нового ступеня інтеграції – створення Євразійського економічного союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: