Арбузов очолив делегацію, яка проситиме гроші у МВФ та СБ

П'ятниця, 20 квітня 2012, 19:20 -

Голова Національного банку України Сергій Арбузов очолив офіційну делегацію від України, яка вирушила до Вашингтона для участі у традиційному щорічних весняних зборах Міжнародного валютного фонду і Світового банку.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Міністерства фінансів.

"Під час візиту до Вашингтону українська делегація візьме участь у програмних заходах зборів та планує провести зустрічі з керівництвом МВФ та Світового банку", - ідеться у повідомленні.

У прес-релізі відзначено, що, починаючи з 1997 року МВФ та Світовий банк запрошують на весняні сесії до Вашингтону урядовців, представників приватного сектора та громадських організацій, журналістів та інших зацікавлених спостерігачів.

Реклама:

Головним лейтмотивом цієї події є засідання Міжнародного валютно-фінансового комітету МВФ, Об’єднаного комітету МВФ та Світового банку, під час якого обговорюється діяльність СБ та МВФ.

Раніше ЗМІ повідомляли, що делегацію України, яка відбула до Вашингтону для участі у традиційних щорічних весняних зборах Міжнародного валютного фонду і Світового банку, очолив міністр фінансів Юрій Колобов.

Як відомо, МВФ призупинив виконання кредитної програми stand-by, яка передбачала виділення Україні щокварталу траншей, починаючи з середини березня 2011 року, у разі успішного продовження співпраці.

Місія фонду, яка працювала в березні 2012 року в Києві, не стала рекомендувати раді директорів МВФ приймати позитивне рішення про виділення чергового траншу для країни.

Відтоді Україна намагається переконати МВФ виключити питання субсидування цін на природний газ для населення до завершення газових переговорів з Росією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: