"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українська міліція не зможе допомогти уболівальникам під час Євро-2012

П'ятниця, 20 квітня 2012, 13:17

Українська міліція не зможе порозумітися з європейськими уболівальниками Євро-2012.

Про заявив глава громадської ради при МВС України Едуард Багіров, передає "Росбалт".

"Наші правоохоронні органи не зможуть нормально забезпечити лад під час проведення Євро-2012. Адже, максимум 15% наших міліціонерів знає хоча б кілька слів англійською. Тому, у міліції з уболівальниками з Європи точно будуть проблеми. Європейці звикли, коли поліцейський у Німеччині, Франції - це твій товариш, партнер, якщо треба завжди підкаже, допоможе, довезе, якщо - треба додому. Від українських міліціонерів такого чекати не варто", - сказав він.

З його слів, українська міліція звикла використовувати силу, часто вдається до незаконних затримань: "А все це буде створювати негативний імідж України в Європі. Але ми створили громадську раду, яка буде стежити за поведінкою міліції. І про всі правопорушення щодо уболівальників будемо повідомляти. Ясна річ, що наші правоохоронні органи звикли так себе поводити з українцями, але з іноземцями так поводити себе точно не можна. Тому, від них слід чекати звернень до МЗС".

Реклама:

У свою чергу посол Республіки Польща в Україні Генрик Литвин повідомив, що в Польщі ситуація набагато краща.

"Показник тих, хто знає англійську серед поліцейських, більше 15%. Це вимога УЄФА, тому навчання пройшли фахівці у цій сфері, а також у сфері інфраструктури", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: