Податківці вимагають від соцмережі "Одноклассники" 45 мільйонів

П'ятниця, 20 квітня 2012, 11:19

Московська податкова інспекція № 25 пред'явила податкові претензії до соціальної мережі "Одноклассники" (входить в Mail.ru Group), випливає з матеріалів, опублікованих у базі справ Вищого Арбітражного суду.

Податківці донарахували ТОВ "Одноклассники" 36,764 млн рублів податку на прибуток за 2009 рік, пені за несплату податку на прибуток у розмірі 1,014 млн рублів і штрафи в розмірі 7,35 млн рублів, говориться у визначенні Арбітражного суду Москви, передають "Ведомости".

Підсумкова сума претензій – 45,12 млн рублів.

"Одноклассники" вважають вимоги податківців необґрунтованими, говорить представник компанії Олександр Ізряднов. На початку квітня компанія подала позов до податкової інспекції № 25.

Реклама:

У ньому компанія просить суд призупинити дію рішення податківців, а також заборонити їм вимагати з "Одноклассников" заплатити донараховані податки.

Компанія обґрунтовує своє прохання тим, що необхідна податківцями сума досить велика, і якщо її стягнути, компанії буде завдано значної шкоди.

Наприклад, компанія не зможе платити своїм партнерам, виплачувати зарплату співробітникам і нормально вести бізнес.

Щоб підтвердити потенційний збиток, "Одноклассники" надали суду довідки про доходи, дебіторської заборгованості та залишками коштів на рахунках.

З цих даних випливає, що за 9 місяців 2011 року "Одноклассники" отримали 3,238 млрд рублів виручки та 1,415 млрд рублів чистого прибутку.

А щомісячні витрати компанії становили за цей період 202,6 млн рублів або 1,8 млрд рублів за перші 9 місяців минулого року.

До витрат віднесено виплати партнерам (наприклад, розробникам ігор Drimmi і Mail.ru Games), ліцензійні платежі за програмне забезпечення, зарплати співробітникам, податки (крім ПДВ).

На рахунках у компанії накопичилося 238,9 млн рублів, за даними на 21 березня 2012 року.

Суд частково задовольнив клопотання "Одноклассников" і запропонував компанії в якості забезпечення відправити на рахунок Арбітражного суду суму вдвічі менше запитуваної податківцями – 22,56 млн рублів - або банківську гарантію на цю суму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!