Росія хоче заощадити 15 мільйонів доларів за рахунок України

П'ятниця, 20 квітня 2012, 10:09

Москва пропонує Києву звільнити від оподаткування вантажі, що надходять до Криму в інтересах підрозділу російського Чорноморського флоту.

Про це повідомив заступник глави МЗС Росії Григорій Карасін, передає "Інтерфакс-Україна".

Карасін провів у Москві переговори з першим заступником голови МЗС України Русланом Демченко.

Карасін підкреслив, що митне оформлення вантажів, що надходять до Криму в інтересах підрозділів російського Чорноморського флоту, є одним з злободенних питань.

Реклама:

"Мова йде не тільки про процедурні питання оформлення таких вантажів, а й про нарахування податків на їх ввезення. У рік на це йде 10-15 млн доларів", - повідомив заступник міністра.

"Вважаємо такий стан справ невиправданим, перш за все з правової точки зору", - сказав Карасін.

Він повідомив, що на зустрічі російська сторона "висунула конструктивну пропозицію - привести питання оформлення вантажів у відповідність до базових угод по флоту і законодавства України, що дозволить очистити ввезення таких вантажів від оподаткування".

Карасін також підкреслив важливість "врегулювання у сфері здійснення капітального ремонту будівель і споруд, що орендуються російською стороною в інтересах Чорноморського флоту".

"Проведена експертами спільна інвентаризація цих об'єктів показує, що приблизно половина з них потребує такого ремонту", - зазначив заступник міністра.

Він нагадав, що російська сторона на основі базових угод по флоту зобов'язалася використовувати орендовані об'єкти відповідно до законодавства України.

Ним передбачено, що обов'язок проводити капітальний ремонт лежить на орендодавцеві, тобто на українській стороні, у власності якої і знаходиться вся ця нерухомість.

"Зрозуміло, що це потребуватиме значних фінансових вкладень - усього орендується приблизно 4,5 тисячі будинків і споруд", - підкреслив заступник міністра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: