"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада столиці звернувся до Мінфіну за дозволом на позику

Понеділок, 2 квітня 2012, 14:25

Київ направив Мінфіну документи для отримання дозволу на здійснення позик у 2012 році, які дозволили б місту рефінансувати виплати 250 млн доларів за єврооблігаціями,

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми звернулися (до Мінфіну) наприкінці березня. У нас погашення в листопаді, тому, в принципі, до травня отримаємо відповідь", - сказав він.

Крамаренко нагадав, що відповідно до бюджетного кодексу, Мінфін має дати відповідь на запит КМДА протягом місяця.

Реклама:

За словами столичного чиновника, паралельно місто консультується з Мінфіном з приводу найкращого варіанту рефінансування.

"Швидше за все, буде випуск внутрішніх міських українських облігацій, тому що ми вважаємо, що місту, враховуючи, що у нього немає виторгу у валюті, правильно мати всі позики у національній валюті", - пояснив заступник голови КМДА.

Крамаренко також повідомив, що КМДА проводить консультації з Мінфіном і з питань залучення в поточному році інших позикових коштів, які будуть направлені на розвиток міста.

"Думаємо про це, проводимо консультації з Мінфіном. Отримаємо відповідь від Мінфіну - обов'язково вас проінформуємо", - сказав Крамаренко.

Нагадаємо, Київ у листопаді 2007 року випустив п'ятирічні єврооблігації на 250 млн доларів під 8,25% річних.

Наразі в обігу також перебуває випуск єврооблігацій Київ-2015: папери випущені в жовтні-2005 на 250 млн доларів під 7,98% річних, їх погашення заплановано на листопад-2015.

Наприкінці червня-2011 Київ розмістив п'ятирічні єврооблігації на 300 млн доларів із прибутковістю 9,375% річних з метою рефінансування випуску євробондів 2004 року на 200 млн доларів, випущених під 8,625% річних, і реалізації соціально-економічної програми розвитку міста.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: