"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Від Януковича вимагають виконання обіцянок МВФ. Документ

Понеділок, 2 квітня 2012, 13:44

Американський сенатор Річард Лугар закликає президента Віктора Януковича виконати зобов'язання, які Україна взяла на себе перед Міжнародним валютним фондом.

Про це йдеться у його листі до президента, текст якого має Українська правда.

"Я пишу цього листа, щоб закликати Україну без затримки виконати зобов'язання перед МВФ щодо реформ, які вона взяла на себе у зв'язку з отриманням другого траншу 15,3 мільярдного кредиту", - йдеться у листі.

Зокрема, зауважив сенатор, Україна робить певні кроки з питань квот на експорт, випуску ПДВ-облігацій, відшкодування ПДВ та інші. Ці кроки заохочують закордонні інвестиції.

Реклама:

"Проте, якщо ці реформи не будуть виконані у повному обсязі (а саме на це вказують багато ознак), я боюся, що зросте тиск з метою затримки надходження коштів МВФ", - зазначив Лугар.

Він нагадав, що раніше Світовий Банк називав основні чинники, які заважають українській економіці повернутися до докризового рівня розвитку.

Такими чинниками він назвав фіскальну політику, яка відлякує притоки капіталу, високі податкові ставки, застарілу інфраструктуру та інші.

Лугар наголошує, що з нещодавно прийнятого антикорупційного закону були виключені деякі ключові елементи, які підтримували США та ЄС. 

"Через занепокоєння корупцією ЄС нещодавно заморозив понад 100 мільйонів доларів фінансової допомоги Україні", - додав сенатор.

Крім того, зростає кількість свідчень про те, що Україна вживає антиконкурентні та дискримінаційні заходи. Зокрема, вони стосуються квот на експорт, ПДВ-облігацій та відшкодування ПДВ.

Такі заходи входять у конфлікт із зобов'язаннями, які Україна взяла за програмою МВФ, зауважив сенатор.

Він вказав, що такі дії мали негативний вплив на інвестиції та торгівлю з Україною, що вразило американський бізнес.

"Дуже важливо, щоб Україна і далі виконувала зобов'язання щодо реформ, які були вказані у листі від імені уряду до МВФ, для прийняття рішення щодо майбутніх траншів", - наголосив він.

Нагадаємо, рішенням Конституційного суду чиновникам дозволено не показувати свої доходи та видатки напередодні виборів, та надалі приймати участь у загальних зборах підприємств або організацій, які мають на меті отримання прибутку.

 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!