Янукович вважає, що співпраця з Митним союзом не суперечитиме євроінтеграції

Понеділок, 2 квітня 2012, 12:09

Створення зони вільної торгівлі України з ЄС, а також налагодження ефективної взаємодії з Митним союзом, сприятиме подальшій активізації економічної взаємодії на Євразійському просторі.

Про це президент Віктор Янукович заявив в інтерв'ю польському виданню Dziennik Gazeta Prawna, йдеться у повідомленні на сайті глави держави.

"Пріоритет для України сьогодні - підписання угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським союзом", - сказав Янукович.

Він зазначив, що економічна взаємодія України з Митним союзом і ЄврАзЕС буде розвиватися у формах, що жодним чином не суперечать європейському вибору України.

Реклама:

Україна, сказав президент, прагне виробити взаємоприйняту модель співпраці з Митним союзом Росії, Білорусі та Казахстану з урахуванням правил і вимог Світової організації торгівлі.

Янукович заявив, що ці три держави є найбільшими партнерами України у рамках СНД, товарообіг з якими становить 40 % від усього обсягу національної зовнішньої торгівлі.

"Тому ми не маємо права ігнорувати ті інтеграційні процеси, які зараз відбуваються між Росією, Білоруссю та Казахстаном", - зазначив він.

"Розраховую, що спільними зусиллями ми знайдемо оптимальну модель взаємодії з Митним і Євразійським союзами, яка враховуватиме національні інтереси як нашої країни, так і країн-членів цих об'єднань", - сказав глава держави.

Він додав, що сьогодні Україна уважно стежить за діяльністю та розвитком Митного союзу, а також створенням Єдиного економічного простору та Євразійського союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!