"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новий Митний кодекс може набути чинності уже у червні

Четвер, 19 квітня 2012, 20:56

Митний кодекс у новій редакції може набути чинності вже у червні 2012 року.

Таку думку висловила перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова на брифінгу в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Якщо кодекс буде опублікований до кінця квітня, то вже в червні він може набути чинності", - сказала вона.

За словами Акімової, прийняття цього документа стало суттєвим кроком вперед у сфері спрощення ведення зовнішньоекономічної діяльності та забезпечення більшої прозорості процедур митного оформлення товарів.

Реклама:

Вона підкреслила, що з прийняттям Митного кодексу Україна виконала, в тому числі, низку своїх міжнародних зобов'язань.

"Цей документ дозволяє нам привести наше законодавство у відповідність із нормами Митного кодексу ЄС, Кіотської конвенції та СОТ", - сказала Акімова.

Водночас, перший заступник глави Адміністрації президента підкреслила, що підписання Митного кодексу главою держави "зовсім не означає припинення роботи над ним".

Як повідомлялося, Верховна рада 13 березня 2012 року прийняла доопрацьований Митний кодекс з урахуванням пропозицій президента.

Парламент підтримав норму Митного кодексу, яка передбачає набуття ним чинності з першого числа другого місяця після його публікації, тобто з 1 травня.

За інформацією голови парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталія Хомутинніка, в допрацьованому проекті враховані всі пропозиції президента, деякі враховані редакційно.

Прес-служба президента Віктора Януковича в четвер повідомила, що глава держави підписав Митний кодекс, а також закон № 4496-VI про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з його прийняттям.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: