Україна візьме участь у тендері НАТО на повітряні вантажоперевезення

Четвер, 19 квітня 2012, 17:22

Україна має намір взяти участь у новому тендері НАТО на вантажоперевезення до Афганістану із використанням транспортного літака Ан-124 "Руслан".

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в четвер у Брюсселі після засідання міністрів закордонних справ Міжнародних сил стабільності та безпеки в Афганістані, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у рамках цього засідання Україна виступила із пропозицією надати свої можливості із транспортної авіації, "яка вже давно працює з НАТО, для організації вивезення підрозділів, а також військової техніки з Афганістану".

"Наші можливості є унікальними з позиції забезпечення надійного, своєчасного вирішення питань щодо виведення сил, які сьогодні беруть участь в операції в Афганістані", - сказав Гришенко.

Реклама:

Як повідомив глава зовнішньополітичного відомства, ідеться про літаки Ан-124 "Руслан".

"Ми виходимо з того, що зараз буде новий тендер, і у нас є всі можливості, щоб його виграти, оскільки досвід взаємодії дуже великий, і його дуже позитивно оцінює альянс", - наголосив він.

18-19 квітня у Брюсселі триває засідання міністрів оборони та закордонних справ країн НАТО, а також країн-партнерів, що беруть участь в операції в Афганістані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: