Євро може подешевшати до 1,1 долара - глава найбільшої інвестгрупи світу

Четвер, 19 квітня 2012, 12:41

Відновлення єврозони буде довгим і важким, і, хоча врешті-решт воно буде досягнуто, курс євро до долара за цей час неминуче знизиться.

Про це заявив гендиректор і голова ради директорів американської інвесткомпанії BlackRock Inc Лоренс Фінк в інтерв'ю Le Figaro, передає "Інтерфакс".

"Євро буде змушений ослабнути, можливо, до 1,15 долара або навіть 1,1 долара. Стабілізація державних фінансів в єврозоні займе роки", - вважає Фінк.

В ході торгів в четвер євро піднявся до 1,3154 долара з 1,3123 долара напередодні.

Реклама:

Разом з тим Фінк додав, що вливання ліквідності у фінансову систему, зроблені Європейським центральним банком, забезпечили необхідний час для реалізації заходів, спрямованих на оздоровлення бюджетів та економіки в цілому.

Тривалим буде і післякризове відновлення в сфері нерухомості: за оцінками BlackRock, ринку Іспанії буде потрібно на це 4-6 років, і ціни на житло будуть знижуватися ще досить тривалий час, тоді як в США криза на ринку нерухомості, швидше за все, буде повністю вирішена протягом одного року.

Нагадаємо, BlackRock Inc - найбільша інвестгрупа світу за обсягом активів під управлінням, які на кінець березня становили 3,68 трлн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: