"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Білорусь ратифікувала угоду про зону вільної торгівлі в рамках СНД

Четвер, 19 квітня 2012, 11:31

Палата представників національних зборів Білорусі 19 квітня ратифікувала договір про зону вільної торгівлі в СНД.

Про це передає агентство "Інтерфакс".

Як повідомив, представляючи законопроект у нижній палаті парламенту перший заступник міністра закордонних справ Ігор Петришенко, ратифікація договору буде сприяти "поглибленню торговельно-економічного співробітництва в СНД".

За його словами, договір дозволить скасувати і замінити близько 100 двосторонніх документів, що регулюють в даний час торгівлю між країнами СНД.

Реклама:

Петришенко підкреслив, що договір базується на правилах і принципах СОТ.

Так, договором передбачаються зобов'язання сторін, що гарантують недискримінаційне застосування правил нетарифного регулювання, надання національного режиму, а також відповідні світовій практиці правила в області субсидування.

Документ передбачає скасування кількісних обмежень у взаємній торгівлі. а також зрівнює права сторін при проведенні держзакупівель, передбачає свободу транзиту, можливість застосування спеціальних захисних заходів у взаємній торгівлі.

Регулюються питання надання субсидій, встановлення технічних бар'єрів у торгівлі, застосування санітарних заходів, введення обмежень з метою забезпечення платіжного балансу.

За словами Петришенко, договір встановлює правила дозволів спору, а також фіксує можливість сторін брати участь в митних союзах та вільну торгівлю, прикордонну торгівлю, що здійснюється відповідно до правил СОТ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!