Алієв хоче вивести азербайджанський газ на ринок України

Середа, 18 квітня 2012, 17:29

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявляє про необхідність спільними зусиллями забезпечити вихід азербайджанського газу на український ринок.

Про це він сказав під час зустрічі з головою Верховної ради України Володимиром Литвиним у Баку в середу, повідомляє агентство УНІАН.

Президент Азербайджану наголосив, що "є гарні перспективи двосторонньої співпраці в енергетичній галузі, зокрема, у частині Південного газового коридору".

"Україна має стати частиною цього проекту. Це було б корисним з політичної та практичної точки зору", - сказав він.

Реклама:

Також він висловив думку про доцільність активізації переговорів між Україною та Євросоюзом щодо різних аспектів транзиту газу до Європи.

При цьому Алієв наголосив на важливості інфраструктурного забезпечення нових енергетичних проектів.

У свою чергу Литвин висловив переконання, що подальшому розвитку українсько-азербайджанської співпраці сприятиме практична реалізація спільного проекту щодо організації поставок азербайджанського скрапленого природного газу до України.

У цьому контексті він зазначив, що підписання відповідної міжурядової Угоди стане важливим аспектом розвитку взаємин між Україною та Азербайджаном.

За словами Литвина, активна енергетична політика Азербайджану, плани щодо реалізації масштабних енергетичних проектів у Чорноморсько-Каспійському регіоні створюють нові можливості для українсько-азербайджанської співпраці.

Також голова Верховної ради зазначив, що комплексний підхід до вирішення питань співпраці в енергетичній галузі, серед іншого, сприятиме забезпеченню безпеки в регіоні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: