"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія погодилася впустити на ринок сир із трьох українських підприємств

Вівторок, 17 квітня 2012, 18:03

Росія і Україна домовилися про те, що три українські підприємства, які пройшли інспекцію Росспоживнагляду, починають постачання сиру на ринок РФ.

Про це заявив у вівторок в Москві міністр економічного розвитку Петро Порошенко після переговорів із главою Росспоживнагляду Геннадієм Онищенком, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми домовилися про відкриття російського ринку для продукції цих трьох підприємств", - сказав він.

"Ми домовилися про ті підприємства, які сьогодні вже перевірку пройшли, представили план заходів. Ми як український уряд будемо забезпечувати графіки виконання цього плану заходів", - сказав Порошенко.

Реклама:

Він заявив, що буде контролюватися якість кожної партії, яка буде постачатися на російський ринок.

У свою чергу, Онищенко заявив, що три підприємства, яким дане "зелене світло", постачали 60% українського сиру до РФ.

Як повідомлялося, 8 лютого Росспоживнагляд заборонив ввезення сирів трьох українських підприємств – ПрП КФ "Прометей" (Чернігівська обл.), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська обл.), ТОВ "Гадячсир" (Полтавська обл.), заявивши, що в українських сирах виявлено велику кількість пальмової олії.

У Держветфітослужбі України ці претензії назвали безпідставними.

Пізніше Росспоживнагляд заборонив ще 4 українським підприємствам поставляти сир на територію Росії. До цього списку потрапили Баштанський і Лозовський сирзаводи, "Бель Шостка Україна" і Хмельницька маслосирбаза.

3 квітня, за наслідками переговорів міністра економічного розвитку і торгівлі Петра Порошенка з главою Росспоживнагляду Геннадієм Онищенком було заявлено, що обмеження на імпорт твердих і напівтвердих сирів українського виробництва з боку Російської Федерації будуть зняті після відпрацювання тих зауважень, які висловила російська сторона під час перевірки ТОВ "Гадячсир".

9 квітня головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко заявив, що з 10 квітня фахівці Росспоживнагляду знову поїдуть до України для перевірки підприємств, що виробляють сири, зокрема, "Пирятинського сирзаводу" і ПрП КФ "Прометей".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!