8 тонн одягу світових брендів ввезли в Україну як "секонд-хенд"

Вівторок, 17 квітня 2012, 09:05

В Україну намагалися ввезти під виглядом товарів народного споживання вісім тонн речей всесвітньо відомих брендів, задекларована вартість яких менше реальної майже в 200 разів.

Про це повідомили у Держмитслужбі, передають "Комментарии".

За даними відомства, задекларована митна вартість (70 тис доларів) за попередніми оцінками менше реальної майже в 200 разів.

Автомобіль затримали Ягодинські митники.

Реклама:

"Брендові сорочки, сукні, взуття, за заявленою вагою і ціною повинні коштувати майже як секонд-хенд - менше десяти доларів за кілограм. Мотиви порушників зрозумілі - з реальною вартістю, а вона становить, на думку експертів, близько мільйона євро, їм довелося б заплатити до бюджету більше двох мільйонів гривень", - говорить начальник управління адміністрування митних платежів Держмитслужби Віталій Зварич.

Митний огляд, опис та ідентифікація тривають вже третій день, оскільки вантаж складається з брендових речей майже сорока відомих торгових марок, таких як Pierre Cardin, Dolce & Gabbana, Galliano, GF Ferre, Dior, Kenzo, Armani та інші.

Дуже широкий асортимент - куртки, ремені, шкіряне взуття, біжутерія, туалетна вода, шарфи, блузи та сукні, джинси, білизну.

Є навіть ексклюзивні речі зі шкіри пітона бірманського, що вимагають ретельної оцінки фахівців-товарознавців.

На коробках з товаром одержувачами вказані відомі бутіки та торгові центри Києва, Донецька і Дніпропетровська.

"Тепер ми уважно перевіримо попередні поставки товарів цього імпортера в Україну. Але спільно з податковими органами відпрацюємо питання повноти сплати податків з цих товарів як при імпорті, так і при реалізації на внутрішньому ринку", - підкреслив директор Департаменту митного контролю та оформлення Сергій Семка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: