Онищенко знову пообіцяв припинити "сирну війну" з Україною

Понеділок, 16 квітня 2012, 10:28

Український сир зможе безперешкодно повернутися на ринок Росії після того, як виробники усунуть порушення, виявлені інспекцією Росспоживнагляду.

Про це повідомив керівник цього відомства, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Тепер все залежить від українських виробників", - сказав він.

За його словами, на початку цього тижня Москву відвідає делегація українського уряду, буде обговорюватися, у тому числі, "сирна проблема".

Реклама:

"Ми не виключаємо, що будуть прийматися рішення, що визначають реальні кроки в напрямку нормалізації ситуації", - сказав Онищенко про майбутні переговори.

Як відомо, раніше міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко заявив, що під час візиту до Москви 17 квітня має намір провести зустрічі з російською стороною для підведення підсумків минулих інспекцій українських сироробних підприємств.

27 лютого Онищенко розповів, що Україна більш ніж наполовину скоротила постачання сиру до Росії через претензії до якості продукції з боку санітарної служби РФ.

3 березня Онищенко повідомив, що російські експерти завершили етап документарній перевірки низки українських підприємств, які поставляли сирну продукцію до РФ.

Росспоживнагляд поінформував українську сторону про готовність перевірити на місці відповідність їхньої продукції російським вимогам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!