Порошенко 17 квітня поїде до Москви вирішувати "сирне" питання

П'ятниця, 13 квітня 2012, 19:37

Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко має намір у вівторок, 17 квітня, відвідати з візитом Москву для проведення переговорів щодо врегулювання поставок українського сиру на територію Росії.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, передає УНІАН.

"У вівторок під час мого візиту до Москви, ми підбиватимемо підсумки першої місії, яка відбулася цього тижня відповідно до домовленостей", - сказав Порошенко.

Він також відзначив, що Росія виконала свої зобов'язання, і фахівці Росспоживнагляду провели цього тижня інспекцію двох підприємств молочної промисловості – Пирятинського і Менського сирзаводів.

Реклама:

При цьому Порошенко не відповів на запитання, коли буде розблоковано поставки українського сиру до Росії, відзначивши, що "о 16 годині у вівторок ми матимемо зустріч, про результати якої буде оголошено на підсумковій конференції".

Нагадаємо, 8 лютого Росспоживнагляд заборонив ввезення сирів трьох українських підприємств – ПрП КФ "Прометей" (Чернігівська обл.), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська обл.), ТОВ "Гадячсир" (Полтавська обл.), заявивши, що в українських сирах виявлено велику кількість пальмової олії.

У Держветфітослужбі України ці претензії назвали безпідставними.

Пізніше Росспоживнагляд заборонив ще 4 українським підприємствам поставляти сир на територію Росії. До цього списку потрапили Баштанський і Лозовський сирзаводи, "Бель Шостка Україна" і Хмельницька маслосирбаза.

3 квітня, за наслідками переговорів міністра економічного розвитку і торгівлі Петра Порошенка з главою Росспоживнагляду Геннадієм Онищенком було заявлено, що обмеження на імпорт твердих і напівтвердих сирів українського виробництва з боку Російської Федерації будуть зняті після відпрацювання тих зауважень, які висловила російська сторона під час перевірки ТОВ "Гадячсир".

9 квітня головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко заявив, що з 10 квітня фахівці Росспоживнагляду знову поїдуть до України для перевірки підприємств, що виробляють сири, зокрема, "Пирятинського сирзаводу" і ПрП КФ "Прометей".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!