Представник "Газпрому" став головою ради директорів South Stream Transport AG

П'ятниця, 13 квітня 2012, 18:39

13 квітня у Москві на засіданні ради директорів компанії South Stream Transport AG її члени одноголосно обрали головою ради директорів представника ВАТ "Газпром" Хеннінга Фошерау, колишнього мера німецького міста Гамбург.

Окрім того, акціонери призначили своїх представників до ради директорів відповідно до розмірів їхніх відповідних часток участі у компанії, пише DT.UA.

ВАТ "Газпром" представлено трьома членами. Ними є Олексій Міллер, заступник голови ради директорів і голова правління "Газпрому", Олександр Медвєдєв, заступник голови правління "Газпром" і генеральний директор ТОВ "Газпром експорт", і Хеннінг Фошерау.

Компанії ENI, EDF і BASF призначили по одному члену ради директорів.

Реклама:

Компанію ENI представляє Паоло Скароні, генеральний керуючий ENI SpA Компанія EDF призначила своїм представником в раді директорів Анрі Прогліо, президента і головного виконавчого директора EDF.

Компанію BASF представляє Харальд Швагер, член ради виконавчих директорів BASF SE.

"Морський газопровід "Південний потік" є ключовою ланкою, яка сполучить Європейський союз і Росію. Цей транскордонний інфраструктурний проект сприятиме подальшому розвитку плідного співробітництва між ЄС та Росією і піде на користь обом сторонам", - заявив Фошерау.

Як відомо, початок комерційної експлуатації газопроводу заплановано на кінець 2015 року.

Мета компанії South Stream Transport AG полягає у прийнятті остаточного інвестиційного рішення і початку будівництва в кінці 2012 року.

Компанія South Stream Transport AG була організована для здійснення планування, будівництва і подальшої експлуатації морського газопроводу, який буде прокладений в акваторії Чорного моря.

Частка участі російської компанії ВАТ "Газпром" у спільному підприємстві становить 50%.

Італійська компанія Eni SpA придбала 20%, а частки участі французької енергетичної компанії EDF і німецької компанії Wintershall Holding GmbH (BASF SE) становлять 15% кожна.

Відзначимо, що рішення про остаточний маршрут "Південного потоку" досі не прийнято, хоча Болгарія вже офіційно надала будівництву цього газопроводу статус проекту національного значення, а Туреччина дала згоду на прокладання трубопроводу у своїй морській зоні.

У той же час, Україна вкрай незацікавлена в будівництві "Південного потоку".

Офіційний Київ неодноразово закликав Єврокомісію, газові компанії країн ЄС і російський "Газпром" відмовитися від реалізації проекту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!