Україна отримає від НАТО 25 мільйонів євро на утилізацію

П'ятниця, 13 квітня 2012, 09:26

18 квітня у Києві планується підписання рамкової трьохсторонньої угоди.

Угода буде підписана між Агенцією НАТО з технічного обслуговування та постачання (NAMSA), Міністерством оборони України та українськими компаніями-виконавцями робіт з утилізації боєприпасів та легкого озброєння і стрілецької зброї (ЛОСЗ) в рамках реалізації другого етапу відповідного проекту.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу Місії України при НАТО.

В рамках другого етапу планується утилізувати 76 тис. тонн боєприпасів (в т.ч. 3 млн одиниць протипіхотних мін) та 366 тис. одиниць легкої стрілецької зброї, які є непридатними до подальшого використання та небезпечними для зберігання.

Реклама:

Орієнтовна вартість робіт становитиме 25 млн євро. Термін виконання 3-4 роки.

Роботи проводитимуться у селі Гречани Хмельницької області, де розташовані потужності з утилізації боєприпасів, та у м.Кам’янець-Подільський, де розташовані потужності з утилізації стрілецької зброї.

Утилізацію протипіхотних мін типу ПФМ-1 в рамках Проекту планується розпочати після надходження від ЄС коштів у другій половині 2012 року. З цього приводу ведуться відповідні переговори NAMSA з ЄС.

Як повідомлялося, 3 лютого 2012 року президент Віктор Янукович підписав закон "Про ратифікацію Імплементаційної угоди між Кабінетом Міністрів України та Організацією НАТО з матеріально-технічного забезпечення і обслуговування щодо утилізації легкої стрілецької зброї, звичайних боєприпасів та протипіхотних мін типу ПФМ-1".

Ця угода була підписана 21 вересня 2011 року у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: