Парламент прийняв зміни до бюджету

Четвер, 12 квітня 2012, 21:27

Верховна рада у четвер пізно ввечері прийняла зміни до закону про Державний бюджет на 2012 рік.

Зокрема, депутати підтримали урядовий законопроект №10317, яким вносяться зміни до бюджету щодо виконання соціальних ініціатив президента.

"За" законопроект Кабміну проголосували 271 народних обранців. Партія регіонів - 188, БЮТ - 0, КПУ - 24, НУНС - 11, Народна партія -18.

Уряд пропонував збільшити доходи і видатки державного бюджету на 2012 рік на 33,35 мільярди гривень - відповідно до 366,17 мільярдів гривень і 391,36 мільярдів гривень, не змінюючи граничний розмір дефіциту.

Реклама:

"Бюджет є бездефіцитним. Всі збільшення видатків відбуваються за рахунок доходів", - запевнив перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський, який представляв один з урядових законопроектів.

Згідно з проектом поправок до держбюджету, внесеного Кабміном в парламент, доходи загального фонду заплановано збільшити на 28,8 мільярдів гривень.

На виконання соціальних ініціатив президента пропонується направити 18,2 мільярдів гривень додаткових доходів. Також 6,15 мільярдів гривень буде направлено на компенсацію вкладів часів СРСР в установах Ощадбанку.

Згідно з проектом, пропонується збільшити фінансування Міністерства енергетики та вугільної промисловості в 2012 році на 1,272 млрд гривень.

Також на реалізацію пільгової іпотечної програми, ініційованої президентом, з Державного бюджету пропонується додатково виділити 1 млрд гривень.

На фінансування Міністерства соціальної політики, зазначено в документі, в 2012 році додатково виділять 7,4 млрд гривень з метою виконання соціальних ініціатив президента Віктора Януковича.

Даним законопроектом також пропонується місцевим бюджетам виділити 4,575 млрд гривень субвенцій із бюджету на погашення заборгованості із різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!