"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Криму планують запустити електротаксі

Четвер, 12 квітня 2012, 14:12

На території Великої Ялти планується організувати роботу електромобілів-таксі.

Це питання обговорювалося на робочій нараді під керівництвом заступника голови ради міністрів Криму Азіза Абдуллаєва, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Ради міністрів АРК.

За інформацією підприємства-інвестора, електротаксі буде працювати на території від Гурзуфа до Фороса, причому цей транспорт курсуватиме не тільки в межах міста, але і на гірських трасах.

Підприємство готове за власні кошти закупити 150 таких транспортних засобів.

Реклама:

Машини здатні на зарядженій батареї проїжджати 80-100 кілометрів.

Також за власні кошти інвестори планують побудувати мережу електрозаправних станцій потужністю 15 кВт, які будуть розташовані по всій території Великої Ялти.

В рамках наради заступник глави кримського уряду Азіз Абдуллаєв зазначив, що цей проект може стати пілотним. Його реалізація дозволить не тільки поліпшити транспортну інфраструктуру Ялтинського регіону, але і підвищити туристичну привабливість Криму в цілому.

За підсумками наради підприємству-інвестору рекомендується отримати всі необхідні технічні узгодження, доопрацювати і затвердити проект і представити його на розгляд депутатського корпусу Ялти і ради міністрів Криму.

Крім того, Міністерству регіонального розвитку і ЖКГ Криму доручено включити цей проект до регіональної програми із реалізації стратегії розвитку Криму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: